Hèt duurzame alternatief voor de wegwerpbeker op kantoor of werk!

Met ingang van 2024 zijn wegwerpbekers niet meer toegestaan op kantoor. Daarom introduceren wij: de YouCup®!

  • De beker is van licht en stevig poly-propyleen, minstens 5000 keer opnieuw te gebruiken, èn recyclebaar.
  • Hygiënische deksel met ruimte voor een naam zodat u niet de verkeerde beker pakt.
  • Sleeves verkrijgbaar in eigen ontwerp, vanaf 100 stuks. Perfect voor uw huisstijl, evenementen of campagnes.
  • De deksel en sleeve kunnen na gebruik gewoon bij het PMD-afval.
  • Per 7000 deksels doneren we 1 boom.
  • De bekers worden gedistribueerd vanuit een sociale werkplaats.
  • Net zo voordelig als wegwerpbekers!

De bekers worden standaar geleverd met een mooie display. Hierin kunt u de bekers, deksels en sleeves netjes neerzetten in uw koffiecorner. Ook leveren we een tafelbanner mee voor op de koffietafel of bij de koffieautomaat. Hiermee legt u aan iedereen het doel en gebruik van de YouCup uit.

De YouCup®

Onze YouCup is gemaakt van licht en stevig voedselgecertificeerd poly-propyleen en kan dus tegen extreme temperaturen. U wast hem eenvoudig met de hand af, zet hem in een vaatwasser, of gebruikt onze handige compacte cupwasser. Zo gebruikt u de beker makkelijk 5000 keer opnieuw.

Mocht u afstand willen doen van uw beker, kunnen wij hem hoogwaardig recyclen. De bekers worden omgesmolten tot nieuwe bekers. De sleeve en hygiënische deksel zijn van duurzaam hergebruikte materialen. Het deksel kan bij het PMD-afval en de sleeve bij het oud papier en zijn dus ook makkelijk te recyclen. Zo is de YouCup volledig circulair!

Hygiënisch deksel

De YouCup wordt geleverd met een hygiënisch deksel. Door dit eenvoudige deksel…

  • Pakt u altijd uw eigen beker met drinken.
  • Blijft uw heerlijke koffie of thee langer warm.
  • Bent u beschermd tegen bacteriën en virussen die in uw drankje belanden en u ziek maken. Zo helpen we ook uitval en hoge kosten door ziekteverzuim voorkomen.

 

Materialen

De YouCup is gemaakt van licht en stevig voedselgecertificeerd poly-propyleen.

De sleeves die in kleine oplage besteld worden, worden lokaal geproduceerd van landbouwafval. De sleeves die in grotere oplages besteld worden, worden gemaakt van 100% gerecycled karton.

Sumatran Orangutan Society

Voor elke 7000 verkochte deksels doneren we via Rainforest Projects een boom aan Sumatran Orangutan Society. Zo compenseert u 1000 kilo CO2 en zijn de bekers volledig klimaatneutraal. Lees meer op rainforestprojects.org.

Stichting Philadelphia Zorg

De YouCup wordt in Nederland gedistribueerd vanuit sociale werkplaats De Schutsluis van Philadelphia Zorg. Zo werken we meteen samen aan werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Schoonmaken

U kunt uw YouCup natuurlijk in de vaatwasser doen. Maar hem zelf even afwassen is sneller, schoner en duurzamer. We kunnen een spoelmachine met borstel en ecologische zeep meeleveren. U hoeft niet te bukken om een vaatwasser in en uit te laden, en de zeep is niet belastend voor het milieu. Zo is het schoonmaken in een handomdraai geregeld.

Waarom is de YouCup beter dan glas, porselein of aardewerk?

Aardewerken, glazen of porseleinen bekers en mokken wegen veel meer dan onze YouCup. Het met de hand afwassen of in- en uitladen van de vaatwasser op kantoor zijn daarom meer werk en lichamelijk belastender voor het personeel. Ook zijn de meeste gangbare vaatwasmiddelen en -tabletten schadelijk voor het milieu en belastend voor de waterzuiveringscentrales.

Hoe beschermt het hygienische deksel tegen ziektes?

Als mensen ziektes bij zich dragen, verspreiden ze ongemerkt bacteriën en virussen. Die kunnen eenvoudig door de lucht of door in de buurt van een koffiebeker te hoesten in uw drinken belanden. Door het hygienische deksel is dit niet meer mogelijk. Door niet langer ziekteverwekkers in uw koffie te drinken, voorkomen we samen ziekteverzuim met alle bijbehorende kosten.

Hoe wordt de YouCup gerecycled?

De YouCup zelf is gemaakt van 100% gerecycled poly-propyleen. Door de bekers in te zamelen zorgen wij dat de bekers weer opnieuw worden gerecycled tot bekers en ander voedselwaardige artikelen. Deze hoogwaardige recycling maakt de beker 100% circulair.

De kartonnen sleeves worden gemaakt van 100% gerecycled papier en van landbouwafval. Zo worden deze reststoffen nuttig ingezet. Als je dagelijks een schone nieuwe sleeve om je beker doet, doe je de oude eenvoudig bij het oud papier.